~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας.......... Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

RESISTANSE FESTIVAL 2017 10η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ 28 & 30 Σεπτεμβρίου Ανώτατη σχολή καλών τεχνών Πειραιώς 256

~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

18:00 [χώρος Resistance] Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και η άνοδος ακροδεξιάς και φασισμού διεθνώς

Συζήτηση για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού διεθνώς. Μεσούσης της δίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, διοργανώνεται συζήτηση με θέμα: «Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και η άνοδος ακροδεξιάς και φασισμού διεθνώς».
Διαβάστε περισσότερα…

19:00 [Κινηματογράφος] 11 θέσεις για την επανάσταση

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ρώσικη Επανάσταση προβάλουμε υποτιτλισμένη τη σχετική ομιλία του Αντιπροέδρου της Βολιβίας Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα.

20:00 [Αμφιθέατρο] Πολιτισμός και χειραφέτηση ατομική-συλλογική

Ο ρόλος του πολιτισμού, οι ρητές και άρρητες μορφές αντίστασης και χειραφέτησης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο βραζιλιάνος σκιτσογράφοςΚάρλος Λατούφ, o δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης καθώς και ο επιμελητής τωνεκδόσεων ΑλεξάνδρειαΚώστας Λιβιεράτος.

20:30 [Πλατεία] Δημοψηφίσματα και εθνική κυριαρχία. Ενημέρωση από την Καταλονία

catalunya independenciaΤι συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες στο ισπανικό κράτος και την Καταλονία; Γιατί οι λαοί παλεύουν για εθνική και λαϊκή κυριαρχία; Συζήτηση με κινήματα από τηνΚαταλονία, την Χώρα των Βάσκων και τηνΣκωτία.

20:30 [Κινηματογράφος] Προβολή ταινίας: «Ραδιόφωνο στο Πατάρι»

Η ταινία παρακολουθεί τη μεγάλη περιπέτεια του Αυτοδιαχειριζόμενου Μεταδεύτερου, του πιο ανοιχτού web radio στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα…




Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

12:00 [Αμφιθέατρο] Όψεις και πραγματικότητα στην Ελλάδα μετά το 2015

Εκδήλωση – συζήτηση και παρουσίαση των βασικών πτυχών του ελληνικού προβλήματος και πραγματικότητας όπως αυτό εξελίσσεται μετά το 2015. Θα μιλήσουν ο Μανώλης Γλέζος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και ο εκδότης του ΔρόμουΡούντι Ρινάλντι. Παρεμβαίνουν ο Γιάννης Μαυρής, πρόεδρος της Public Issue, oΠαύλος Δερμενάκης, οικονομολόγος, και ο Νίκος Λάιος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.

18:00 [χώρος Resistance] Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα – Ο Δρόμος των Προνομίων

Υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου από την ομάδα «Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία».

18:00 [Κινηματογράφος] Πτυχές του αγώνα των λαών της Μέσης Ανατολής

Εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κινημάτων από Υεμένη, Λίβανο και Παλαιστίνη. Από την πολύπαθη Υεμένη θα είναι μαζί μας ο Γιαχία Σαλέχ, πρόεδρος τηςΈνωσης Χαναάν για την Παλαιστίνη. Από την ιστορική Παλαιστίνη (δηλαδή το σημερινό ισραηλινό κράτος) θα έρθει ο νομικός Τζεχάντ Αμπού Ράγια, ιδρυτής του κινήματος Falastenyat. Επίσης θα μιλήσουν ο Μοχάμεντ Χατίμπ, εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), και ο Ναμπίλ Χαλάκ, εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Φόρουμ για Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, με έδρα τον Λίβανο. Τέλος θα διαβαστεί μήνυμα που έστειλε μέσα από τις ισραηλινές φυλακές ο Αχμάντ Σα’αντάτ, γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

19:00 [Αμφιθέατρο] Πως αποτιμάται διεθνώς η ελληνική εμπειρία

Ποια είναι η εκτίμηση ξένων διανοούμενων και αγωνιστών για το «πείραμα» Ελλάδα; Η συγγραφέας του βιβλίου The Syriza Wave και πανεπιστημιακός, Έλενα Σίαν, η ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα, καθώς και μέλη διεθνών αντιπροσωπιών από την Αργεντινή, τη Νορβηγία, την Ιταλία κ.ά. περιγράφουν την οπτική τους σχετικά με τη χώρα μας.

20:30 [χώρος Resistance] Το μπλοκ της παγκοσμιοποίησης, λαϊκισμός και κινήματα χειραφέτησης

Η εμφάνιση του «λαϊκισμού» στις διάφορες εκφάνσεις του αναταράσσει τις πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες σε παγκόσμια κλίμακα. Σ’ αυτά τα πλαίσια αναδύονται νέες μορφές και ζητήματα στη διεξαγωγή της ταξικής πάλης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και ο Τάσος Βαρούνης (εφημερίδα Δρόμος).

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου